Drop-in-dag var en suksess

Drop-in-dagen som Kirken i Vågan arrangerte 26. september var en suksess. Fire barn ble døpt og to par ble viet. Kirken i Vågan har derfor bestemt seg for ny drop-in-dag allerede til våren.

Den 8. mai 2021 blir det igjen  mulig å komme på drop-in-dag i Lofotkatedralen!

Noen kommentarer fra de som valgte drop-in nå i september:

"Det var så fint med en dåpsseremoni der barnet vårt var i alles fokus"

"Dette var helt fantastisk, veldig barnevennlig! Anbefales!"

Dåp
Det finnes ingen aldersgrense for dåp! Den norske kirke er en barnedøpene kirken, men vi døper også ungdom, voksne og godt voksne.

Vigsel
Par som ønsker vigsel bes ta kontakt med kirkekontoret i Svolvær (tlf. 75 42 03 60) eller Vågan (tlf. 76 06 71 09) i forkant. Dette på grunn av papirarbeid som må være i orden før man kan gifte seg. For å vies i Norge må man ha en prøvingsattest fra Skatteetaten (man sende en digital søknad på skatteetatens hjemmeside). På selve dagen har en prest en kort vigselssamtale før vigselen finner sted i kirkerommet. Man kan ha med to vitner selv, eller noen fra stab eller menighetsrådene stiller som vitner. Vi åpner også for drop-in velsignelse av allerede inngåtte borgerlige vigsler.

Det er mange årsaker til at folk velger drop-in; en hektisk hverdag, at «livet kom i veien», ubehag knyttet til å stå foran en stor forsamling i en gudstjeneste, vanskelige familieforhold, stress knyttet til forventning om store selskap eller noe helt annet. Uansett grunn, er alle hjertelig velkommen denne lørdagen.

Drop-in dåp og vigsel er gratis for alle. Seremoniene vil være lukkede, men det er mulig å ta med seg et lite følge. Det er prest og organist med på alle seremoniene, og vi håper de vil oppleves gode og jordnære. Frivillige fra menighetsrådene og ansatte i kirken er med og skaper en ramme rundt dagen. Det blir kaffe på «venterommet» i kirkens våpenhus, samt kake og noe musserende alkoholfritt bak i kirka etter hver seremoni. Vi gleder oss!

Alle som er interessert i å gjennomføre dåp eller vielse tar kontakt med kirkekontorene på forhånd. Hver familie/ hvert par blir da tildelt et klokkeslett for sin seremoni. Alle møter 30 minutter før sitt klokkeslett for å ordne med papirer m.m.

Har du spørsmål og/eller lurer på om dette er noe for deg/dere? Kontakt oss i Kirken i Vågan på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring Svolvær kirkekontor (tlf. 75 42 03 60, man-fre kl10-14).