Gimsøy og Strauman

Gimsøy og Strauman menighet omfatter Gimsøy og Straumanområdet på de vestlige delene av Austvågøy. Menighetskontoret for Gimsøy og Strauman ligger i Villaveien 9 i Kabelvåg. Soknets hovedkirke er Gimsøy kirke, som er kommunens eldste kirke.

dsc_0388 800x536Gimsøy og Strauman menighet, som også holder gudstjenester i gymsalen på Sydal skole, arrangerer årlig Gammel Kirkedag på Gimsøy. Arrangementet er et av de mest populære kirkelige arrangementene i kommunen, der kommunens konfirmanter og andre oppmøtte får et innblikk i gamle skikker og liv i dsc_0428 800x536Lofoten (se bildene).

Jevnlig arrangeres det også kulturkvelder i Gimsøy kirke. Kveldene er godt besøkte, og det er stort sett lokale krefter (på imponerende høyt nivå) som bidrar. Søndagsgudstjenester avholdes jevnlig i enten Gimsøy kirke eller i Sydal.

dsc_0411 800x536

Om sommeren avholdes det også friluftsgudstjenester, på Brenna i Strauman og på bygdetunet på Gimsøy. Vi oppfordrer til å følge med på gudstjenestelista (til venstre på denne siden) for oversikt over når det er gudstjenester.