Døpt i Vårherres store katedral

I midten av juli begynte Aina Marie Svendsen i stillingen som sokneprest i Vågan, Henningsvær og Gimsøy/Strauman sokn. Det første gudstjenesten hun hadde var ute under Guds himmel, i Vår Herres katedral. Vi spurte Aina Marie om hva hun syntes om sin første gudstjenesteopplevelse i Vågan.

"Kirken i Vågan har tradisjon for å feire mange gudstjenester ute og jeg kjenner meg heldig som for ha utegudstjenester som en del av jobben min", svarte hun.
"Søndag 29. juli var vi en gjeng som fant veien oppover mot Glomtind. På platået før siste oppstigning til toppen av fjellet, feiret vi gudstjeneste med trekkspilltoner fra Terje, nattverd og dåp av Aksel. Dåpsfatet i sølv stod stødig på toppen av en liten steinvarde og Aksel var blid som en liten sol. Tettere på elementene og skaperverket kommer man ikke. Ingenting slår takhøyden ute i det fri."


 
Sesongen for friluftsgudstjenester er over for i år, men fortvil ikke - til neste år blir det nye muligheter. Og frem til det – velkommen på «innegudstjenester» i de flotte kirkene her i Vågan.

Alle foto: Vegard Vatndal