Velkommen til drop-in i september!

Har du planer om dåp, eller kanskje har dere planer om å gifte dere? Hva med å benytte seg av kirkens drop-in-dag? Vi ønsker velkommen til ny dag lørdag 11. september i Vågan kirke (Lofotkatedralen). 

Det er mange årsaker til at folk velger drop-in, uansett grunn, er alle hjertelig velkommen denne lørdagen!

Drop-in dåp og vigsel er gratis for alle. Seremoniene vil være lukkede, men det er mulig å ta med seg et lite følge. Det er prest og organist med på alle seremoniene, og vi håper de vil oppleves gode og jordnære. Småbarnsfamilier melder tilbake at dåpsseremoniene var barnevennlige og fine.

Frivillige fra menighetsrådene og ansatte i kirken er med og skaper en ramme rundt dagen. Det blir kaffe på «venterommet» i kirkens våpenhus, samt kake og noe musserende alkoholfritt etter hver seremoni. Vi gleder oss! 

Praktisk info

Vi ber om at de som er interessert i å gjennomføre dåp eller vielse tar kontakt med kirkekontorene på forhånd. Hver familie blir da tildelt et klokkeslett for sin seremoni. Alle møter i kirken 30 minutter før sitt klokkeslett for å ordne med papirer m.m.

Dåp
Det finnes ingen aldersgrense for dåp! Den norske kirke er en barnedøpene kirken, men vi døper også ungdom, voksne og godt voksne. En prest vil ha en kort dåpssamtale før dåpsseremonien finner sted i kirkerommet. Man kan gjerne ha med faddere selv, eller noen fra stab eller menighetsrådene kan stille som faddere.

Vigsel
Par som ønsker vigsel bes ta kontakt med kirkekontoret i Svolvær (tlf. 75 42 03 60) eller Vågan (tlf. 76 06 71 09) i forkant. Dette på grunn av papirarbeid som må være i orden før man kan gifte seg. For å vies i Norge må man ha en prøvingsattest fra Skatteetaten (man sende en digital søknad på skatteetatens hjemmeside). På selve dagen har en prest en kort vigselssamtale før vigselen finner sted i kirkerommet. Man kan ha med to vitner selv, eller noen fra stab eller menighetsrådene stiller som vitner. Vi åpner også for drop-in velsignelse av allerede inngåtte borgerlige vigsler.

Har du spørsmål og/eller lurer på om dette er noe for deg/dere? Kontakt oss i Kirken i Vågan på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring kirkekontoret på 760 67 190 eller 754 20 360.