Hva skjer med jula i kirken?

Foto: Bjørg Elin Håkegård Jakobsen
Mange lurer på hvordan jula blir i kirkene i år. For mange er et eller flere kirkebesøk i jula en viktig del av det å feire jul. Det er flott at folk gleder seg til jul og har forventninger til hva kirka kan tilby i jula, og vi skulle ønske vi kunne gi tydelige svar. Svaret er dessverre at vi ikke vet sikkert vi heller, - annet enn at det garantert blir jul i år også, og at den skal feires.
 
Spørsmålet om hvor mange som eventuelt kan feire julegudstjenestene i kirkene julaften og juledagene, avhenger av hvor mange vi har lov til å samle innendørs i slutten av desember.
 
Dersom ting er som i dag, altså et makstall på 50, blir det svært krevende å åpne dørene bare for noen få. Kan vi samle mer enn 50, kan vi kanskje ha flere gudstjenester eventuelt med forhåndspåmelding. Totalt skal vi normalt sett etter planen ha 8 julaftensgudstjenester i 7 kirker, men pr. nå vet vi altså ikke hva det blir til. Uansett om vi kan samles fysisk eller ikke, vil det være aktuelt å tilby en eller annen form for julegudstjeneste på nettet. Dette arbeider vi med. Vi jobber også med eventuelt andre steder å feire julaftensgudstjeneste på f.eks. utendørs. I begynnelsen av desember vet vi forhåpentligvis mer.
 
Vi vil bruke både aviser og nettsiden vår for å informere om de løsningene vi lander på og hvor man eventuelt skal henvende seg for å reservere plass på julegudstjenester. I tillegg bør du følge med her på vår profil på Facebook. Vi går en spesiell adventstid i møte, men det blir jul, - den er ikke avlyst.