Konfirmant 2024-2025

Velkommen som konfirmant

i Kirken i Vågan!

         

I konfirmasjonstiden er det rom for å utforske mange viktige sider av livet sammen med andre. Som konfirmant får du lære mer om deg selv, om tro, om Gud og den verden du er en del av.
Vi håper du vil være konfirmant hos oss i Kirken i Vågan!


PÅMELDING
Gå inn på skjema og fyll ut for innskriving. 

Påmeldingsfrist: 19. august

Mer info nedenfor 

HVA HANDLER KONFIRMASJONS TIDA OM

I konfirmasjonstiden er det mye som skjer. Alt fra undervisning til sosiale møter med andre ungdommer. Mange av de opplevelsene som du kommer til å ha blir i form et nytt felleskap og nye venner. Du får mulighet til å lære noe om troen og historien rundt kirken og kulturen som vi har hatt i vårt land i over 1000 år. Kanskje, hvem vet, får du et nytt forhold til din egen tro og nytt syn på det å være menneske.

KONFIRMANTTIDEN I KIRKEN I  VÅGAN
Søndag 25. august starter vi konfirmantåret med aktivitetsdagen "Gammel kirkedag" på Gimsøya. Gjennom året blir det variert konfirmantundervisning og sosiale arrangement. Konfirmantåret avsluttes med et stort arrangement sammen med alle konfirmanter i Lofoten og Vesterålen kalt Gudenes kamp. Vi skal slå sammen konfirmanter fra alle menighetene i Vågan. Det bidrar til å skape et større felleskap og flere muligheter.  

Å bli bedre kjent med kirken innebærer også å gå på gudstjeneste. I løpet av konfirmasjonstida skal du delta i gudstjenester både som en del av opplegget og på eget ansvar. Som konfirmant er du også ministrant på minst én gudstjeneste i din lokale kirke. En ministrant er en som hjelper presten med oppgaver i gudstjenesten. 

KONFIRMASJON OG DÅP
Er du ikke døpt og lurer på om du likevel kan bli konfirmert i kirken? Klart du kan, du er heller ikke alene! Over tusen ungdommer blir hvert døpt i forkant av konfirmasjonen. Du får god informasjon på forhånd og på selve dåpsdagen har du med deg dine nærmeste, i en fin seremoni. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

KONFIRMASJON ER FOR ALLE
Alle er velkommen til konfirmasjonstid i kirken – både du som tror, tviler, er usikker, ikke tror, ikke har tenkt på sånt før eller er nysgjerrig.
Alle mennesker er forskjellig, og trenger ulike tilpasninger. Uansett funksjonsevne har du rett til en god konfirmanttid. Har du behov for individuell tilrettelegging, er det bare å ta kontakt med kirken.
Døvemenighetene har eget tilbud med undervisning på tegnspråk i tegnspråkmiljø for deg som er døv/hørselshemmet. Se mer på dovekirken.no.
Ønsker du å delta på samisk konfirmantleir kan du også det, uansett hvor du deltar i konfirmantopplegg. Se mer på kirken.no/samisk.

HVA FORVENTER VI AV DEG SOM KONFIRMANT?
Vi har skrevet litt om hva vi kan tilby deg som konfirmant. Og vi forventer også noe igjen av deg som konfirmant. Vi forventer:

  • At du prioriterer og møter presis til samlinger. Samlingene er obligatorisk. Hvis du ikke kan komme, må dine foreldre/foresatte gi beskjed på forhånd.
  • At du oppfører deg ordentlig mot de andre konfirmantene og andre som deltar på samlingene sammen med dere.
  • At du er villig til å delta i de oppgaver du blir spurt om. Vi tar selvfølgelig hensyn til spesielle behov eller begrensninger.


PRIS
Konfirmantavgiften er satt til 850,-. Vi legger stor vekt på at konfirmantene skal få et uforglemmelig år. Hele avgiften går direkte tilbake til konfirmantene. Ingenting går til administrasjon. Vi ønsker å understreke at prisen på opplegget ikke skal hindre noen i å konfirmere seg i kirken. Gjelder det dere, ta kontakt!


FORELDREHJELP
I løpet av konfirmantåret vil vi trenge hjelp fra foreldre til å gjennomføre ulike aktiviteter. Informasjon om det kommer på foreldremøte i starten av konfirmantåret. 

KONFIRMASJONSDATOER 2025

Svolvær 4. og 11. mai
Skrova 4. mai 
Henningsvær 11. mai
Digermulen 18. mai
Vågan 25. mai 
Strandlandet 25. mai
Sildpollnes 1. juni
Strauman 1. juni
Gimsøy 8. juni (1. pinsedag)

 Har du noen spørsmål kontakt oss på 

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.